Marie Öhrn – Teater, Musik, Text

StockholmsTango

En Stockholmskarta fylld av tango. Uppfylld av argentinska tangoklassiker med texter om Buenos Aires, tog Marie sig runt till sitt livs adresser i Stockholm. Hon kom förbi ställen där hon bott, arbetat, kaféer där hon väntat förgäves. Hon återuppväckte drömmar, kärlekar, förödmjukelser, misslyckanden och sin längtans stunder. Minnen dök upp som textrader i Maries huvud. Hon skrev ner dem på kartan, på kvitton och lösa lappar.

Resultatet har blivit starka, personliga tolkningar av argentinsk tango.

Musiken är av Cobian, Discepolo, Gardel, Razzano, Piazzolla och Troilo.

Mikael Augustsson spelar bandoneon.

Maries och Mikaels konserter bygger på samtalet mellan bandoneon, det speciella tangodragspelet, och Maries röst. Musiken och sången kommer till sin rätt i de mindre salongerna, i tätt samspel med publiken.

Marie Öhrn

En röst ur publiken

»Vi gick förutsättningslöst på en Tangokonsert i Varberg med Marie Öhrn och Mikael Augustsson. Vi fick vibrationer i kroppen, beröring i själen och det gav upphov till djupare samtal och reflektioner efter konserten. Vi vill ha mer.«

Helen Andersson

Pygméteatern maj 2015

Röra / Cambalache

Stockholm Tango Duo

Efter en turné med musik och dansföreställningen »Tangoliv« med Malmö Opera våren 2010, bildade sångerskan Marie Öhrn och bandoneonisten Jens Lundberg Stockholm Tango Duo. Läs mer på Stockholm Tango Duos hemsida.

Tidigare konserter

2017

2016

2015

2014

2013


Tangokonserter under våren 2014 framförs med kulturstöd från Stockholms stad, Kulturförvaltningen.


Kontakt

E-post: N

Telefon: 0733-74 84 13